Цветанов: Давам имунитета си, но никой не ми го е поискал

Елица Мартинова 21 май 2013 в 13:05 4674 5

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

С писмена декларация заявявам готовност да се откажа от имунитета си като народен представител, ако той пречи на разследване по случая с подслушванията. Досега обаче никой не е поискал имунитета му. Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Уважаеми господин председател, през последните няколко седмици в публичното пространство се тиражираше, че имунитетът ми като кандидат за народен представител е пречка за образувана на досъдебно производство срещу мен във връзка с анонимния сигнал за „подслушването”, подаден в началото на предизборната кампания в прокуратурата лично от лидера на БСП Сергей Станишев. В настоящото изявление изразявам предварително писменото си съгласие по смисъла на Чл. 70, Алинея 2 от Конституцията на Република България за снемане на имунитета ми на народен представител в 41 – ото Народно събрание, избран от 1 МИР Благоевград", посочва в заявлението си бившият вътрешен министър.

От прокуратурата коментираха днес пред OFFNews, че все още не са внесли искането за сваляне на имунитета на Цветанов.

Цветанов определи първото заседание на 42-рото Народно събрание като "добре режисирано и структурирано". По думите му отказът на Волен Сидеров да подкрепи ДПС и "Коалиция за България" е само привиден.

„Ние ще бъдем принципни, виждате, че в днешното заседание трябваше да бъде подложено на гласуване и формирането на комисията, която трябваше да изработи правилника. Нямаше как да бъде направено, видяхте, че заседанието беше прекратено. Това означава, че сме пред проблем за изработване на правилник на 42-ото НС. Предлагаме утвърдената практика – квотен принцип, но за съжаление подходът на БСП и ДПС с участието на „Атака” е за паритетен принцип", закани се Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!