Стотина на протест в подкрепа на Гергана Червенкова (видео)

Симона Костадинова 17 юли 2013 в 21:22 4735 0

Протест в защита на Гергана Червенкова.  Снимка: Сергей Антонов
Протест в защита на Гергана Червенкова. Снимка: Сергей Антонов

Над 100 души се включиха в поредния протест в подкрепа на Гергана Червенкова пред Съдебната палата.

Много от събралите се носеха тениски с надпис „ Няма да дадем Гергана“.

Близки на Червенкова раздаваха листовки с посланието „Спаси Гери, ти може да си следващият!“ на преминаващите край Съдебната палата.

Двете деца на Гери също бяха на протеста. 

Мъж издигна плакат с надпис „Цв.Цв., извинението не поправя човешки трагедии!“ 

„Българската страна вече ме оневини по три от обвиненията, надявам се това да се случи и с останалите. Тогава няма да има двойна вина и няма да ме екстрадират“, каза Гергана пред репортер на OFFNews.

Тя обясни, че е възможно да бъде отказана екстрадиция и заради непълните документи, изпратени от американската страна.

По-рано днес Гергана Червенкова разбрала от американския си адвокат, че съдията, който се е заел със делото й, „насрочва бързо“ и процесът би трябвало да започне през есента на 2014г.

Това означава, че ако Червенкова бъде екстрадирана, тя ще прекара поне година в американски арест. Пред OFFNews Гергана обясни също, че има възможност да й бъде позволено да излезе от ареста под гаранция. Дори това да се случи обаче тя не би могла да работи и да се издържа в САЩ.

Днес на протеста Червенкова изрази надеждата си, че ако се стигне до екстрадиция, българската страна ще се погрижи да остане тук до започване на процеса.

Адвокатът й обяснил също, че дори тя да бъде оневинена по повдигнатите й обвинения американската страна няма да я обезщети за прекараното време зад решетките.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови