Quantcast

"Столипиново" на път да вземе още 40 декара от Пловдив

Последна промяна на 29 януари 2013 в 15:39 2730 7

Искат 40 декара разширяване на
Искат 40 декара разширяване на "Столипиново". СНИМКА: БГНЕС

40 декара разширяване на ромския квартал "Столипиново" в Пловдив поиска Антон Карагьозов, общински съветник от ДПС и шеф на фондация "Рома".

Според него е недопустимо 50 000 роми да живеят на едва 630 декара площ, съобщи  "Дарик".

"Има апартаменти, в които живеят заедно по три поколения", заяви Антон Карагьозов.

По думите му кметът на Пловдив Иван Тотев вече е разпоредил да се направи оглед на няколко имота в района.

Зам.-кметът по общинската собственост Димитър Кацарски обясни, че в "Столипиново" се предвижда построяване на нови социални жилища. Това не било разширяване на квартала.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2013 в 18:02

БУНТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА !!! Докато Българите си мълчим, ще ни таковат и държавниците, и мангалите ! Нека не оставяме България да се превърне в Циганария !!!!

29.01 2013 в 17:25

... Но да разрастваш ГЕТО е по-лоша идея дори от тази, да се гъчкат 50000 души на 600дка.

А защо не въведем праг на раждаемост за социално слабите?? За хора с доход под еди колко си - до 2 деца...? Иначе изглеждаме като пълни балъци да разрастваме популация на паразити - цигани и "бели боклуци"

29.01 2013 в 17:19

Даа... В Англия е възприета системата "сол-пипер", което означава разселването на социално слаби семейства разпръснато из града за да не се образуват ГЕТА!!! Не става, ако напълниш един блок само с цигани, защото го разфасоват, вадят арматурата, горят паркета, гледат кокошки по балконите... Едно циганско семейство на блок и играта заспива ;)

"Кучето скача според тоягата"- циганина и той!

29.01 2013 в 16:59

Значи за Циганите Може - а за Българите Неможе !!! - Това е дискриминация на Българското население !!!!!!!!!!!! След като ние сме принуждавани да си плащаме сметките данъците и земята върху която живеем а майките взимат еднакви майчински - тогава нямат право на нищо безплатно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.01 2013 в 16:58

живеех в кв Изгрев (за тези който незнаят това е квардала залепен за столипиново) 25 години, по бай тошово време имаше много цигани живеещи в квартала, във всеки вход на първия етаж имаше по едно семейство, тук таме имаше и по някой блок само с цигани. Та циганите който живееха по блоковете с българи си бяха хора като нас, децата им си играеха с нас, заедно разучавахме песни за китари и тн. при демокрацията обаче се оказа че тези иначе цигани ако живея сред нас им отпадат благинките, щото когато циганина е сам той не е циганин. Почти всички се изнесоха в столипиново, и докато там е зона без сметки такси и данаци естествено е да расте. накарайте ги да платят за земята върху която са им построени къщите, накарайте ги да си плащат тока и водата и после нуждата от разширяване на квартала ще изчезне.

29.01 2013 в 16:48

какво значи да се разшири квартала?! то там си е градска територия, ако някой иска да си купи земя да си изкара нужните разрешителни за строеж и да си строй къща за фамилията.
Но понеже случая не е такъв то нека го разширят столипиново със 40 000 декара, така поне за всички наоколо ще важи правото да строят на държавна земя без да плащат, да ползват (не крадат а ползват) ток и вода без да плащат такива разни благинки ама за всички, а не само за въпросната територия + 40 декара.

29.01 2013 в 16:23

Какво да коментирам? Излишен е всякакъв коментар. Броят на населението на България е паднал до този от 1947 г. Ромите колко са били тогава? А колко са сега? Стройте им "социални жилища"! А българите - кучета ги яли.
<em>Коментарът беше редактиран заради обидни квалификации.