Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Стимули за бизнеса и работа за младите обеща коалицията на НДСВ и Касим Дал

14 април 2013 в 15:08 2219 1

Koалиция център свобода и достойнство Снимка: Сергей Антонов
Koалиция център свобода и достойнство Снимка: Сергей Антонов

 Запазване на 10-процентната данъчна ставка и същевременно намаляване на данъка за едноличните търговци до 10 %, бързо въвеждане на електронна здравна карта и превръщане на образованието в "приоритет на приоритетите". Това са част от обещанията на Коалиция Център - Свобода и Достойнство, с които днес тя откри предизборната си кампания.

Коалицията между НДСВ и партия Свобода и Достойнство на Касим Дал и Корман Исмаилов ще е с номер 6 в бюлетината на парламентарните избори.

Във фокуса на предизборната програма на коалицията е и намаляването на младежката безработица "най-малко" наполовина чрез създаване на програми за заетост. Това обяви председателят на НДСВ Христина Христова, която беше социален министър в правителството на Симеон Сакскобургготски.

"Каква е ситуацията в момента - няма идеи, няма визия, няма лидерство, няма перспектива, а страната ни се нуждае от управленска стратегия, която дава надежда на хората и ние имаме самочувствието да я предложим като успешна коалиция, продължи Христова. Ако проведем силна, масирана, позитивна политическа кампания, ние ще победим и ще бъдем в следващия парламент, както и незаобиколим фактор при създаването на следващото правителство. Ние показахме как с центристки идеи през периода 2001-2005 г. можем да вървим нагоре", заяви Христова, визирайки управлението на НДСВ.

Освен това програмата на коалицията предвижда изготвяне на "спешно антимонополно законодателство сефективни регулаторни органи, включващи гражданско участие", обяви Корман Исмаилов. И добави, че двете партии възнамеряват да превърнат референдумите в успешна практика за решаване на националните и регионални проблеми.

Сред познатите лица в листите на коалицията са още евродепутатите от НДСВ Антония Първанова и Станимир Илчев, бившият председател на парламента Огнян Герджиков, бившият депутат Деница Димитрова.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews