Статистика отново отключи паниката от БГ имигранти на Острова

15 август 2013 в 09:30 2908 4

Великобритания, парламент Снимка: БГНЕС
Великобритания, парламент Снимка: БГНЕС

Нова вълна от опасния заради падането на ограниченията за работа на българи и румънци заля Великобритания след последните данни на националната статистика.

Всички водещи медии цитират днес цифрите, според които броят на работещите българи и румънци на Острова се е увеличил с цели 26 процента за последното тримесечие. От април до юли 141 000 души от двете държави са били наети на работа във Великобритания, а за месеците от януари до март броят им е бил 112 000.

В края на годината страната трябва да свали ограниченията за работа за българи и румънци на своя територия.

"Това доведе до кампании, твърдящи, че догодина скокът на имигранти ще е още по-голям. Според политическия кореспондент на Би Би Си въпросът е спорен. Правителството още не е съобщило колко имигранти очаква след отварянето на трудовия пазар", коментира Би Би Си.

Публикацията във в. "Телеграф" Публикацията във в. "Телеграф"

"Започва нова вълна от имигранти" - пише на свой ред британският вестник "Телеграф".

"Тези числа за първото доказателство за наплива от имигранти от двете държави дори още преди да са паднали ограниченията, пише изданието.

"100 румънци и българи започват работа във Великобритания всеки ден", пише "Дейли мейл" и посочва, че за пръв път броят им надминава този на мигрантите от Австралия и Нова Зеландия. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови