Станишев: Спират ме на пътя полицаи и ми се жалват от Борисов

Лъчезар Вълев 25 септември 2012 в 17:01 1409 3

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Реакцията на премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов за протестите на полицаите е цинична, защото рязко контрастира с обещанията им.

Това каза пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той заяви, че изцяло подкрепя протестите на служителите на МВР и допълни, че трудът им трябва да бъде добре мотивиран и възнаграден.

Станишев остро разкритикува реакцията на управляващите към протестната акция:

"Три години лъжат полицаите. Преди време, при управлението на Тройната коалиция, ги подкрепяха и твърдо казваха, че трябва да се увеличат заплатите, а сега казват, че не можело така да се протестира. Защо?", попита той.

Червеният лидер заяви, че в разговори с полицаи, които го спирали на пътя, се усещала огромната промяна в отношението им към управляващите:

"В началото на мандата на Борисов те имаха високи очаквания от новата власт, сега хората казват точно обратното - тези ни излъгаха, те злоупотребяват с нашето доверие, никога не сме били толкова зле"

Станишев определи  изказването на премиера Борисов, че няма да увеличава заплатите на полицаите, като арогантно и цинично.

"Още по-нагъл е опитът на Цветан Цветанов да върже тези протести с един случай, когато бе застреляно момиче от полицай", допълни лидерът на БСП.

"Цветанов винаги е поощрявал прекомерната употреба на сила", допълни Станишев, като даде за пример случаят с лекарите от Горна Оряховица, които върешният министър обвини за причиняване на детска смърт, а  по-късно съдът ги оневини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!