Според НСИ сме забогатели за година

Последна промяна на 15 ноември 2012 в 14:36 1525 1

Доходи. Снимка: БГНЕС
Доходи. Снимка: БГНЕС

Доходите на българина са нараснали повече за една година, отколкото разходите му, сочи доклад на Националния статистически институт (НСИ).

Анализът на НСИ за доходите, разходите и потреблението за третото тримесечия на 2012 г. показва, че общият доход на човек (юли-септември) е бил 1120 лв., което е с 14.5% повече от същия период на 2011 г. Разходът на човек от домакинството за тези три месеца е бил 1033  лв. или 12.6% повече от миналата година.

Над 50% от доходите са от работна заплата. Вторият по значение източник на приходи за домакинствата са пенсиите - 27.5% от приходите.

Най-големи са били разходите за вода, електроенергия, отопление, обзавеждане и поддръжка на жилището - 18.3%.

С цели 10.1% са се увеличили разходите за алкохол и цигари и през третото тримесечие те са били 47 лв. на човек от домакинство, а разходите за здравеопазване - с 4.7%.

Изследването на НСИ показва още, че за последната година българинът е увеличил консумацията на кисело и прясно мляко и малко е намалил хлябът и тестените изделия, но все още се консумират много повече тестени, отколкото млечни продукти.

За три месеца (юли-септември) средно един човек е изял 24.6 кг. тесто, 30 кг. зеленчуци и 33 яйца. Консумирали сме 7.5 кг. кисело мляко и 4.6 литра прясно мляко. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2012 в 15:03

Бесен съм! Не знам, защо се пише всичко това и чии интереси обслужва, но ми писна от лъжи в тази мърлява държава. Такава какафония е, че не може да се опише. Управлява ни смешник завършил полицейска школа, прост като галош. Нямаш си и най-малка представа от образование, здравеопазване, икономика, думи който преди да стане министър председател даже и не е чувал, ама къде да ги чуе или прочете във единствената книга която е прочел /даже черната Златка е прочела поне две книги/ такива думички не пише. Разкол в църквата, днес сътвориха чудовищен скадал и в съдебната система. Хората мизерстват умират от глад или се самоубиват. Реалната безработица сигурно е над 25%. И някой си от НИСи ще ми казва, че живеем добре, че аз да не съм с образованието на Борисов, че да ме залъгвате?