Смениха и шефа на БДЖ

OFFNews 28 август 2013 в 16:45 2559 3

Влак на БДЖ Снимка: БГНЕС
Влак на БДЖ Снимка: БГНЕС

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД има нов изпълнителен директор от днес. Християн Кръстев, официално встъпи в длъжност, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Досегашният директор на холдинга Чавдар Трендафилов остава в ръководството като заместник-изпълнителен директор, отговарящ за контрола върху техническото състояние и безопасността на подвижния жп състав.

Християн Кръстев е определил като приоритет в работата си завършването на преговорите с кредиторите на БДЖ, предприемането на строги мерки за финансов контрол с цел преодоляване на затрудненото финансово състояние на дружеството, както и активна търговска политика за възстановяване доверието на клиентите чрез подобряване на предлаганите услуги.

Християн Кръстев притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност „Железопътна техника – вагони” във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. Цялата професионална кариера на Кръстев е преминала в системата на железниците, където е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав и товарните превози. През последните две години Християн Кръстев е бил и управител на частна транспортна фирма за извършване на железопътни транспортни услуги, поддръжка и ремонт на вагони и локомотиви и спедиционна дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!