След Туитър и Фейсбук Найденов плати 86 610 лв. за аналог на Скайп

Владимир Йончев 31 август 2012 в 14:44 16661 18

Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС

След като плати по 47 000 лева за профили във Фейсбук и Туитър, Мирослав Найденов плати още по-голяма сума за аналог на безплатния Скайп.

86 610.20 лева са дадени за "Внедряване на софтуер за моментни съобщения, аудио и видео комуникация за всеки служител от отделите "ОППМРСР" и "ДПМРСР".

Префърцуненият термин "софтуер за моментни съобщения" всъщност означава инсталиране на програма от типа на Скайп, ICQ, MSN Messenger, Yahoo Messenger или който и да е от хилядите техни безплатни аналози.

"Внедряването" обикновено отнема по-малко от минута и е по силите дори на 5-годишно дете.

Усвояването на държавни пари този път минава през Държавен фонд "Земеделие", който е възложител на поръчката.

За нея са били предвидени 90 000 лева. Оферта подава само една фирма и печели с цена 86 610,20 лева.

Спечелилата фирма е "АЙ БИ ЕС БЪЛГАРИЯ " ЕООД. Управляващ фирмата е Горан Ангелов. Собственик е АЙ БИ ЕС ГРУП - БЪЛГАРИЯ, в която Ангелов има 94%, а съдружник му е Мартин Маждраков с 6%.

Според поръчката "софтуерът за моментни съобщения" трябва да се "внедри" на 280 компютъра. Още не е ясно дали за тези пари спечелилата фирма е инсталирала обикновен Скайп или е разработила свой аналог на безплатната програма.

За да не се разчуе тайната, ДФ "Земеделие" е сключил с "Ай Би Ес" споразумение за конфиденциалност.

Репортер на OFFNews.bg се свърза с представители на ДФ "Земеделие" и спечелилата фирма. Записите от разговорите с тях и още подробности по скандалното усвояване очаквайте в предаването "Разследване на седмицата". То ще се предава на живо от 16 часа едновременно на сайтовете на OFFNews.bgОтворен парламент,Pressclub.bgГневни млади хора,„Сега“ и БГНЕС, както и по OFFRoad Radio.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!