Славната гражданска квота на БСП може да оредее

Елица Мартинова 04 април 2013 в 15:20 2736 1

БСП. Снимка: БГНЕС
БСП. Снимка: БГНЕС

Ден след като БСП представи с гордост кандидатите в гражданската си квота, се оказа, че листите на левицата може да оредеят. От списъка с кандидатите на столетницата може да отпаднат оперният певец Калуди Калудов и бившият посланик в Москва Пламен Грозданов.

Звездата на българската оперна музика Калуди Калудов може да не се яви на изборите през май, защото има двойно гражданство – българско и полско. От 1990 г. насам изпълнителят живее постоянно в Полша, а Конституцията не допуска народните представители на страната да имат чуждо гражданство.

Калудов бе издигнат на трето мястото в листата на 24 МИР в София. От пресцентъра на БСП заявиха пред OFFNews, че юристите на партията все още проучват как стои въпросът около кандидатурата на тенора.

От гражданската квота на партията може да изпадне и бившият посланик в Москва Пламен Грозданов. Той бе поставен на трета позиция в листата за Сливен. Мястото обаче му се сторило неизбираемо и той решил да се откаже.

Според пресцентъра на БСП решението на Грозданов все още не е сигурно. От централата на партията съобщиха, че окончателният вариант на листите ще стане ясен утре.

Освен Калудов и Грозданов, в гражданската квота на БСП са още Мартин Захариев, Христо Монов, Таню Киряков, Детелин Далаклиев, Георги Терзийски, Николай Петев, Петър Кънев, Петър Чобанов, Таня Андреева, Анелия Клисарова, Бисер Лапев, Васил Василев, Румен Стоянов и Хранимир Генчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови