Силистренци на протест срещу областния, Кутев съветва да се приберат

16 юли 2013 в 14:07 4179 4

Новия областен на Силистра Насуф Насуф (ДПС), срещу когото бе образувано досъдебно производство
Новия областен на Силистра Насуф Насуф (ДПС), срещу когото бе образувано досъдебно производство

Жители на Силистра излязоха на протест срещу назначението на Насуф Насуф от ДПС за областен управител. Протестът, вчера малоброен, обещава да се повтори днес.

Причината за недоволството е информацията, че срещу Насуф се води следствено производство за сериозни нарушения по време на мандата му като кмет на община Главиница. Като кмет Насуф е подписал договор за доставка на контейнерите за смет за над 100 хиляди лева без обществена поръчка. Договорът не фигурира дори в регистрите на договорите на местната общинска администрация.

Назначението на Насуф и още четирима областни управители, бе обявено от правителствената пресслужба 

Вчера на пресконференция депутатът от БСП Антон Кутев, избран от Силистра, „препоръча“ на гражданите да се въздържат от протест, предаде местният информационен сайт „Паралел 44“. „Аз съм абсолютно сигурен, че ако вторият ешелон на властта, областните управители, беше избираем и като се има предвид, че ДПС бе първа политическа сила на последните избори, новият областен управител пак щеше да е със същото име“.

Макар че протестът няма нищо общо с етническата принадлежност на Насуф, Кутев по традиция размаха етническата карта:“Лично аз не препоръчвам протести, защото по този начин се противопоставят етнически много групи, а това е особено чувствително за регион като Силистра. Убеден съм, че, ако има досъдебно производство срещу него, правосъдието ще си свърши работата и делата, ако има такива, ще бъдат разрешени”.

Следственото производство се води от 2007 г. от полицията в Тутракан, но до момента не е приключило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!