Назначиха петима областни, трима от ДПС – единият следствен

Александра Маркарян 12 юли 2013 в 19:36 9378 4

Новия областен на Силистра Насуф Насуф (ДПС), срещу когото бе образувано досъдебно производство
Новия областен на Силистра Насуф Насуф (ДПС), срещу когото бе образувано досъдебно производство

По традиция кабинетът обяви в късния петъчен следобед новите си назначения. Правителството назначи областни управители на Варна, Перник, Силистра и Софийска област, и временно изпълняващ длъжността в Хасково. Двама от тях са от ДПС, срещу единия от тях – Насуф Насуф, който е назначен за областен управител на Силистра, преди години бе образувано досъдебно производство за злоупотреби в качеството му на кмет на Главиница.

Иван Великов поема областната администрация във Варна.Той е юрист, бил е юрисконсулт в „Полимери“ Девня, прокурор в Районна прокуратура - Девня и Районна прокуратура - Варна. Бил е съдия в Районен съд и Окръжен съд - Варна. Адвокат във варненската адвокатска колегия. От 2008 г. е ръководил правната дирекция в Община Варна.

За областен управител на Перник е назначен Михаил Михайлов. Той е архитект, управител на фирма „Идея М“. От 2007 до 2012 г. е зам.-кмет по строителството в Община Перник.

Назначеният за областен управител на Силистра Насуф Насуф бе спряган отдавна за поста. Той е агроном, член на ДПС и шеф на партията в Силистра. Бил е кмет на община Главиница два мандата. За незаконосъобразни действия в качеството му на кмет срещу него бе образувано досъдебно производство в полицията в Тутракан.

Причината е предишната концесия за боклука на Главиница, дадена през 2007 г. с решение на местния общинския съвет. Концесионерът имал задължение да достави 210 контейнера в селищата на общината. Впоследствие той завел дело срещу Главинца с искане да му се възстановят 126 000 лв. - сумата за контейнерите.

В общината обаче има договор, подписан от кмета Насуф, за изплащане на контейнерите. Той не фигурира в регистрите на договорите в общинската администрация, за него не е бил уведомен и общинският съвет, няма и проведена обществена поръчка. Подозрението към Насуф е, че е сключил сделка за над 100 хиляди лева, без дори да проведе търг.

Областен управител на София-област става Емил Иванов, който е депутат от ДПС и беше два мандата кмет на община Своге и областен управител на Софийска област при тройната коалиция.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Хасково до назначаване на титуляр е определен сегашният заместник-областен управител Кадир Исов. Той е икономист по образование, управител на фирма „ Мелек – Кадир Мустафов“ – гр. Хасково. От 2007 до 2013 г. е бил началник на отдел „Регионален технически инспекторат“ в Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews