Сидеров: Дайте на пенсионерите от парите за БНТ и БНР

Нели Чолашка 31 юли 2013 в 17:18 1888 4

Волен Сидеров. Снимка: Сергей Антонов
Волен Сидеров. Снимка: Сергей Антонов

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който се появи днес в пленарна зала следобед точно за поименното броене на депутатите, предложи в актуализацията на бюджета да бъде записано плащането на коледни добавки за пенсионерите с най-ниски пенсии, като парите дойдат от бюджетите на БНТ и БНР.

"Ето министърът на финансите е тук и веднага може да го даде като уверение, да се запише като текст, да се даде като морално уверение, че пенсионерите с най-ниски пенсии ще получат коледна надбавка", апелира лидерът на националистите.

Той пресметнал, че затова ще са нужни около 75 млн. лв., тъй като по негови данни най-бедните пенсионери, са 1.5 млн.

"Ще ви кажа откъде да вземете пари - бюджетът на БНТ е 70 млн. лв., бюджетът на БНР е 42 млн. лв. Ами ето ги парите, от които веднага може да дадете по 50 лв. на най-бедните пенсионери", уточни Сидеров.

Лидерът на "Атака" предлага националните медии да се издържат като всички останали медии, а не с държавни средства.

Той напомни, че 47 млн. лв. са парите, които партиите получават под формата на държавна субсидия и "Атака" ще внесе предложение да бъдат спрени субсидиите на всички партии (наскоро предложиха да се спрат само парите на партиите извън парламента).

И тези пари можело да отидат за надбавка на пенсионерите.

"Бихме могли да разсъждаваме и за тези 908 млн. лв., които плащаме на Европейския съюз. За какво плащаме там близо 1 млрд. лв. и какво получаваме срещу това, какво адекватно нещо получаваме", попита лидерът на "Атака".

Той заяви още, че подкрепя предложенията на ГЕРБ за допълнителни пари в актуализацията на бюджета за социални плащания.

"Аз подкрепям това предложение (за допълнителни пари за енергийни помощи) и не ме интересува дали идва от ГЕРБ, защото това предложение, ако се приеме от залата, ще даде някой друг лев на живи хора. за единия човек, който сега слуша, гледа и преценява, е важно да получи тези пари на ръка, за да си купи въглища", обясни националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!