Шесто издание на форума "Кариера в България. Защо не?" през септември

Вероника Шербанова 30 юли 2013 в 13:20 2694 6

Форум
Форум "Кариера в България. Защо не?"

Най-големият кариерен форум за българи, завършили образованието си в чужбина, „Кариера в България. Защо не?“ ще се проведе за шеста поредна година в София.

Организатори на форума, който ще се преведе на 12 септември в Интер Експо Център, са сдружение „Тук-Там“ и фондация „Идентичност за България“.

Целта на форума „Кариера в България. Защо не?“ е да събере на едно място българи, които са учили или работили в чужбина, за да се срещнат с водещи фирми в България и да разберат повече за възможностите за реализация в страната. Освен това форумът представя интересна семинарна програма, кариерни консултации, фирмени презентации и др.

До момента в „Кариера в България. Защо не?“ участие са взели над 4600 души и повече от 150 водещи български фирми. Миналата година форумът се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Над 77% от участниците в миналогодишното издание на „Кариера в България. Защо не?“ са харесали работодател, а 94% от фирмите са намерили подходящи за тях кандидати.

56% от участниците във форума са се върнали в България, 18 на сто са отговорили, че възнамеряват да се върнат в страната, 25% са обяснили, че се колебая и едва 1% от анкетираните са заявили, че не смятат да се връщат в България.

Според неофициални данни към 2011 г. Българите, живеещи в чужбина, са 2 036 092 души. През последните 30 години 233 463 души са се върнали в страната, като след 2006 г. Броят им непрекъснато се увеличава.

34,1% от завръщащите се имат висше образование, а според данни на Асоциацията на частните университети към 2011 г. 80 000 български студенти учат в чужбина.

Повече информация за форума на интернет страницата на „Кариера в България. Защо не?“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови