СДС: Костов да не ни се меси

Лъчезар Вълев 23 октомври 2012 в 16:16 2386 4

Председателят на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
Председателят на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС

Няма да позволя на Костов да работи срещу СДС. Нека си развива неговата партия, чух вече достатъчно лъжи от него. Това заяви председателят на СДС Емил Кабаиванов.

Синият лидер намекна, че Костов в близки отношения с премиера Борисов и го обвини в лансиране на кадри в управлението на ГЕРБ.

В понеделник Командира изтъкна, че СДС има зам.-министри и членовете на бордове по време на управлението на ГЕРБ.

"Да не ви припомням кой носеше цветя на премиера", коемнтира Кабаиванов.

Лидерът на СДС получил писмо от сформирания в понеделник съюз  между Мартин Димитров и Надежда Нейнски "Единство" с искане за три депутатски места. Кабаиванов бе категоричен, че ще откаже. Сините коментираха, че писмото издава "чист мерак за депутатство".

От СДС коментираха още темата "Македония" и проявите на антибългаризъм. Те настояха да бъде отзован българският посланик в Скопие и да бъде изпратен дипломат на по-ниско ниво в знак на протест.

Като прояви на антибългаризъм сините коментираха предизвикалия скандал македонски филм "Трето полувреме" и  изложбата на български средновековни ръкописи в Брюксел, представени като македонски.

Филмът внушава вина, коментира бившият ни посланик в Скопие Александър Йорданов, който представи и декларация на СДС, осъждаща зачестилите прояви на антибългаризъм в Македония.

Парламентът трябвало да направи комисия, която да събере фактите и да ги прати в Европарламента. Президентът Росен Плевнелиев и правителството трябвало "да се отнесат сериозно към тези въпроси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови