САЩ предупреждават: Шофирането в България е изключително опасно!

Елица Мартинова 17 януари 2013 в 16:25 11548 30

Пътища, Снимка: БГНЕС
Пътища, Снимка: БГНЕС

„Шофирането в България е изключително опасно. Агресивните навици на водачите, липсата на добра инфраструктура и миксът от стари и нови автомобили по магистралите в страната допринасят за големия брой пътни произшествия с фатален край“. Това е само част от предупрежденията за трафика в България, които Американското посолство отправя към своите граждани.

От посолството не можаха да съобщят кога точно е публикуван текстът, но поясниха, че съдържанието се опреснява редовно и цели да подготви американците, които планират пътуване до България. Публикуваме частта от него, която според нас най-колоритно илюстрира ситуацията в страната:

В голямата си част българската пътна мрежа е недоразвита. Някои пътища са в лошо състояние и пълни с дупки. В планинските части трябва да внимавате за свлачища. Животновъдството се развива в цялата страна, така че трябва да се пазите от каруци и пресичащи животни. Условията се влошават допълнително през зимата, защото пътищата се заледяват, а дупките стават повече. Посолството на САЩ в София съветва да не шофирате през нощта, защото в тъмното е още по-опасно. Някои пътища нямат маркировка, а шофьорите често забравят да включат фаровете на автомобилите си.

Шофирането в България е изключително опасно. Агресивните навици на водачите, липсата на добра инфраструктура и миксът от стари и нови автомобили по магистралите в страната допринасят за големия брой пътни произшествия с фатален край. Избягвайте конфронтация с агресивните шофьори на пътя. Внимавайте най-вече с водачите на нови и луксозни автомобили, които имат навика да карат бързо и рисковано. Избягвайте спорове с тях, защото може да са въоръжени лица от организираната престъпност в страната. През нощта в някои градове светофарите не работят, което може да причини объркване на пътя и инциденти.

Трафикът на тежкотоварни камиони по двулентовите пътища около границите с Турция и Гърция създава неудобство. Бъдете подготвени за дълги престои по КПП-тата.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews