Съюзът на артистите търси финансиране за театъра в метрото

Вероника Шербанова 03 септември 2013 в 11:39 1959 4

Христо Мутафчиев, Снимка: БГНЕС
Христо Мутафчиев, Снимка: БГНЕС

Съюзът на артистите в България търси финансиране за театъра в метрото. Това заяви председателят на Съюза Христо Мутафчиев.

Водим преговори с различни банки и други институции, защото може да се мисли за публично-частно партньорство, посочи пред „Сега“ Мутафчиев.

Театърът на метростанция „Джеймс Баучер“ няма да бъде филиал, а ще работи от името на Съюза на артистите, ще се менажира, разработва и администрира от Съюза, коментира той пред „Фокус“.

От доста време имамеми деята САБ да се занимава с продуциране на театрални спектакли, допълни Мутафчиев.

Не сме спирали да разботим за реализирането на идеята. Ще можем да направим истинско театрално пространство, където през зимните месеци хората от „Люлин“ например да могат да идват да се забавляват и да се прибират, без да трябва да излизат навън, коментира Мутафчиев.

Идеята ми е например сутрин да има куклен театър, следобед репетиция, по-късно театрална постановка, а вечерта може да има и джаз концерт, обясни той.

Все още сме на много ранен етап, за да се коментират постановките, които ще бъдат представени. Те трябва да бъдат съобразени с вкуса на публиката и с виждането на творците, които искат да работят в театъра в метрото.

В момента главният архитект на София се е ангажирал да направи конкурс за изграждането на театралното пространство. Със самото изграждане ще се заеме Столична община и предполагам, че след това ще се гласува в Столичния общински съвет ние да го менажираме, каза още Христо Мутафчиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!