РЗС: Царят защитава властта, за да му върне имотите

Елица Мартинова 25 август 2013 в 12:54 2286 3

Яне Янев, Снимка: БГНЕС
Яне Янев, Снимка: БГНЕС

В ход е скрита договорка между властта и Кобурга да падне мораториума върху т. нар. „царски имоти”, смятат от РЗС.

Мнението им е провокирано от вчерашния коментар на Симеон Сакскобургготски. В него той намекна, че зад протестиращите, които вече 72 дни искат оставката на кабинета, стоят интересите на определени икономически кръгове.

Според Янев експремиерът подкрепя властта, защото има уверението на БСП и ДПС, че до края на годината парламентът ще отмени мораториума върху царските имоти.

„Не случайно Червеният цар стана адвокат на бившите комунисти като неоснователно и язвително критикува протестиращите. Измисля си типично в негов стил витиевати аргументи без съдържание само и само да „докаже“ тезата си, че протестиращите са виновни, а кабинета на БСП, ДПС и Атака е невинен. Позволява си да критикува медиите, че отразяват протестите всеки ден. Като че ли същите медии не отразяваха безспирно нечленоразделните му фрази изричани ни в клин ни в ръкав, когато беше премиер”, пишат от пресцентъра на РЗС.

Янев е на мнение, че Сакскобургготски се е върнал в България преди години, за да си върне имотите.

„Ясно е, че докато е писал редовете срещу протестиращите и медиите, е бил обладан само и единствено от мисълта как да трогне управляващите, за да му решат по-бързо реституционните проблеми”, категорични са от РЗС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!