Рокади в НАП: Смениха шефовете във Варна и Бургас

13 август 2013 в 13:58 7099 2

НАП
НАП

Започнаха рокади по върховете на НАП. Сменени са териториалните директори във Варна и Бургас.

В прессъобщението от НАП се казва, че "след разговори с изпълнителния директор на НАП" директорите в Бургас - Румен Шарпов, и във Варна - Светлан Петков, са решили да прекратят служебните си правоотношения с НАП.

Договорите им са прекратени, считано от 12 август.

До обявяването на конкурси за длъжността в двете дирекции, функциите на териториален директор ще изпълняват Стефан Илчев - зам.директор на ТД на НАП Бургас и Тошко Янев – зам. директор на ТД на НАП Варна.

Информацията за освобождаването на директорите бе съобщена първо от бургаския сайт flagman.bg. Според информацията ще бъде отстранен и шефът на ТД в Пловдив Георги Тахов, а причината е "натиск на няколко едри бизнесмени, упражняващи дейността си на съответната територия".

Според flagman.bg оставането на работа и на изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов зависело от изхода от разпоредените ревизии на фирми, свързани с бившия вицепремиер Цветан Цветанов.

"Специално в Бургас шефът на НАП Румен Шарпов бил взет на мушка от група предприемачи, чиито интереси били накърнени през последните четири години. Тази група упражнявала натиск върху премиера Пламен Орешарски да го смени. На един от тези безнесмени, известен от години с реализацията на крупни инфраструктурни проекти, Шарпов нанесъл доста „вреди“ под формата на старателно събирани данъци, които от години разсеяните му предшественици не насочвали към държавната хазна", пише flagman.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews