Регионалният министър: Борисов и Фандъкова ме притискаха за отсечката от „Хемус“

Лилия Христова 19 август 2013 в 19:35 3225 20

Десислава Терзиева.
Десислава Терзиева.

От петък съм подложена на медиен натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна незаконно движението по новопостроения участък. Като министър и юрист държа да се спазват законите. Не бих си позволила да пусна пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и безопасността на движещите се по него. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Поднасям искрени съболезнования към роднините и близките на жертвите на днешната тежка катастрофа. Причините за пътния инцидент се уточняват от органите на МВР. Катастрофата е на прав участък, на близо 5 километра от пътен възел Яна. Временната организация на движение за новоизградения участък не би могла да има връзка с тежкия инцидент на АМ „Хемус“, категорична е Терзиева.

Днес отмених церемонията за откриване на новата отсечка от АМ „Хемус“ и бе извършен само водосвет за здраве и за безопасно ползване на пътя, казва още тя.

Поех отговорността да пуснем участъка СОП-гара Яна с разрешение за временно ползване, за да отпушим по-рано трафика. Комисията от компетентни експерти е започнала работа в четвъртък, работила е и през почивните дни и приключи своята работа днес сутринта, когато са издадени необходимите документи. Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация, коментира Десислава Терзиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!