Регионалният министър: Борисов и Фандъкова ме притискаха за отсечката от „Хемус“

Последна промяна на 19 август 2013 в 19:35 2738 20

Десислава Терзиева.
Десислава Терзиева.

От петък съм подложена на медиен натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна незаконно движението по новопостроения участък. Като министър и юрист държа да се спазват законите. Не бих си позволила да пусна пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и безопасността на движещите се по него. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Поднасям искрени съболезнования към роднините и близките на жертвите на днешната тежка катастрофа. Причините за пътния инцидент се уточняват от органите на МВР. Катастрофата е на прав участък, на близо 5 километра от пътен възел Яна. Временната организация на движение за новоизградения участък не би могла да има връзка с тежкия инцидент на АМ „Хемус“, категорична е Терзиева.

Днес отмених церемонията за откриване на новата отсечка от АМ „Хемус“ и бе извършен само водосвет за здраве и за безопасно ползване на пътя, казва още тя.

Поех отговорността да пуснем участъка СОП-гара Яна с разрешение за временно ползване, за да отпушим по-рано трафика. Комисията от компетентни експерти е започнала работа в четвъртък, работила е и през почивните дни и приключи своята работа днес сутринта, когато са издадени необходимите документи. Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация, коментира Десислава Терзиева.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.08 2013 в 15:19

Много им върви на тия твоите любимци с магистралите. На станишеф последния лот до стара загора пропадна и на четири години вече е за ремонт. Хем беше на двойна цена.
Трабва да му призная обаче тапа нямаше - беше си обикновенно кръгово.
Вчера тествах АМ тракия и квото и да лаете разликата в качеството от построеното при тиквоча и при съсела е огромна.

20.08 2013 в 11:22

Нещо по фактологията дай, и кажи защо само два дни ти отпуснаха от афера? Нямате хора, или какво...

20.08 2013 в 11:11

Гледам, че и днес си на дежурство :)
Пиши, пиши и дано надницата да си струва. Само на забравяй, че между Господ Бог и бог Буда има разлика и тя е съществена...

20.08 2013 в 10:57

Само два дена ли ти дадоха за награда? Обидно е някак си... Толкова фекали изръси миналата седмица, мислех че ти трябва поне месец да попълниш запасите. Подценил съм те.

Новоизграденият участък и сега е пуснат с документ, изискващ 15 минути работа.

Когато сер Гей правеше коментар за самозапалилите се около февруари, му пригласяхте. Тогава рефрена беше - "асфалт не се яде". Тогава се правеше политика със смъртта на хората. Между другото, и сега продължават самозапалванията. А ти мълчеше като пукел, включително и афера.бг.

Сега въпросът е само един - кой ще поеме отговорността за инцидента?

20.08 2013 в 09:28

За кого? За тия клакьорчета по-горе ли? Я не се шегувай. За тях е обида, когато списващите и мислещите се за журналисти не слязат до нивото на будата. Е, тук такава опасност няма и е видно, че денонощното бълване на отрова осигурява душевните им оргазми.

20.08 2013 в 08:43

убеден съм, че ако катастрофата бе станала на новоизградения участък, пуснат без документи, не само коментарите щяха да са пак толкова злобни, но и прокуратурата наистина щеше да се намеси. така че да не слизаме на нивото на тиквата, обидно е!

20.08 2013 в 07:24

Нали знаеш кой работи в събота и неделя.. некадърните и мързеливите.. все не им стига 1 ден да си свършат работата..
В този случай, точно това е станало.
Умните и красивите са завършили магистралата.. тъпата и мързелива патка - затри 2 живота!

20.08 2013 в 00:19

Представям си какъв шок е за "умните" и "успелите" да разберат, че някой работи И в събота и неделя. Ама министър Терзиева ви го е казала по-горе ясно и "черно на бяло"... ако можете да четете де... Да не се окаже, че сте като оная антипротестираща с лозунга си, дето не можела да го прочете.

19.08 2013 в 23:19

Тая коза защо не даде разрешение за временно ползване в петък?
Дано има съвест поне малко.. два човешки живота и още двама берат душа... но за малоумен бюрократ.. малко е, нали?

19.08 2013 в 22:58

Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация

Божеее и без афалт да е бяхте отворили щеше да е по добре от това чудо което представлява обходния път.
С неговата безумна маркировка за стеснение което от месец поне го няма.

Сега вече като не са мултаци корпоративи ли са?