Разследват насилие над деца в интернат в Стралджа

Последна промяна на 26 септември 2013 в 13:12 2142 1

Дом за деца. Снимка: БГНЕС
Дом за деца. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е образувала досъдебно производство по сигнал за насилие над деца, настанени в социален дом в Стралджа.

От пресцентъра на Прокуратурата съобщиха, че на 3  септември до главния прокурор са постъпили сигнали за насилие над деца. Случаят е предаден по компетентност на на Районната прокуратура в Ямбол.

Прокурорите събрали достатъчно данни за това, че длъжностни лица от дома са упражнявали насилие над деца. При стартиралото разследване децата са разпитани, а само ден след това - на 4 септември, в прокуратурата постъпва нов сигнал за нов побой в дома. Пострадалото дете незабавно е освидетелствано от съдебен лекар и е разпитано пред съдия.

Назначена е съдебно медицинска експертиза за установяване на характера на причинената телесна повреда.

Към разследването е присъединен и доклад на комисията от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) от извършена проверка в дома в Стралджа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2013 в 17:20

Абе тия домове трябва да се закрият и да се криминализира изоставянето на деца. Е има там SOS детски селища и .. уф еми как няма анадола и афганистан да са по-напред пред нас бе? Това са някакви смешни средства за държавата. С тоя милиард дето го изтеглиха, можеха да решат за нула време 500 такива национални проблеми. Вместо да намалят тока с 5% д абяха помогнали за решаването на такива проблеми, ама нейсе.