Рашидов ще съди медии за цветистия запис

OFFNews 05 септември 2013 в 09:14 6664 6

Вежди Рашидов Снимка: БГНЕС
Вежди Рашидов Снимка: БГНЕС

Бившият министър на културата Вежди Рашидов е завел съдебен иск срещу няколко медии заради записа, в който той с цветист език и нецензурни реплики напада журналистическата гилдия.

Депутатът от ГЕРБ не спомена поименно кои медии визира, но каза, че те са "доста" и остави впечатлението, че сред тях са издания от групата на Делян Пеевски.

"Аз съм радетел за нов закон за медиите. Ако трябва до Брюксел ще стигна, но те не могат да продължават да съсипват живота на хората", гневно обяви Рашидов в студиото на bTV.

Той е убеден, че ще спечели делото, защото е накърнено личното му пространство. "Как така някой ще ме записва в личния ми живот?", попита скулпторът. Според него политиците трябва да бъдат отразявани от медиите само с резултати, които са полезни за обществото, а не с лични истории.

"Моето достойнство е градено 62 години. Не съм се издигнал преди 1-2 години с крадено пари, а с платени данъци и то не плоски, а прогресивни. Едни лапетии, които дори не мога да нарека журналисти, купили по 2-3 вестника и седнали да изграждат образа ми", коментира депутатът.

Попитан защо не е възроптал срещу същите тези медии по време на мандата на ГЕРБ, Рашидов отговори: "Не беше моята сфера. Всеки си има министерство и трябва да си гони сферата. Ако медиите бяха към Министерството на културата, а не към СЕМ, щях да търся отговорността."

Според него нападките идват, понеже " ДПС не може да ми прости на мен, че ги млатих в Кърджали".

"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е*а п*тката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост? Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват“, казва Рашидов в скандалния запис.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!