Ралица Негенцова стана председател на Висшия адвокатски съвет

Последна промяна на 25 февруари 2013 в 13:01 3985 1

Говорителят на ЦИК Ралица Негенцова, Снимка: БГНЕС
Говорителят на ЦИК Ралица Негенцова, Снимка: БГНЕС

Говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ралица Негенцова беше избрана за председател на Висшия адвокатски съвет.

Негенцова беше избрана с мнозинство от 183 гласа от присъстващите на Общото събрание на адвокатурата 275 делегати.

За поста имаше още трима кандидати – Наталия Ценова, Веска Волева и Марин Марковски, като последният се оттегли от надпреварата преди Общото събрание. При гласуването Веска Волева получи 42 гласа, а Наталия Ценова – 37.

Ралица Негенцова е избрана за председател на Висшия адвокатски съвет за втори път. Миналата година Негенцова събра най-много гласове сред кандидатите, но вотът беше обявен за невалиден, тъй като на Общото събрание не присъстваха делегати на Софийската адвокатска колегия.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2013 в 13:45

Е как тая, която е шеф на Комисия, която ЗЛОУПОТРЕБЯВА вече колко изборни сесии с вота на народа!!!???!!!!!??!!!!

ЛУСТРАЦИЯ!!!

Лустрация (от лат. lustratio— изчистване посредством жертвоприношение)— политическа практика, състояща се в законово ограничаване на правата на някои категории лица (избирани по професионални, партийни, религиозни или други признаци) за:
заемане на държавни длъжности (вкл. и държавен служител);
професионална практика („забрана на професии”);
неприкосновеността на личния живот (допуска се публично разпространяване на всякаква информация за произход, детайли от биографията и т.н.).
Примери [редактиране">

Пример за такъв закон в България е т.нар. Закон „Панев“ — закон, написан от депутата от СДС Георги Панев през мандата на 36-ото НС. Той има за цел лустрация на бившите членове на БКП като преподаватели във висшите учебни заведения. Законът “Панев” е отменен от парламента на 30 март 1995 г.