Проверки в цялата страната заради взрива в София

Елица Мартинова 20 август 2013 в 07:48 1216 0

Природният газ може да свали чувствително битовите сметки
Природният газ може да свали чувствително битовите сметки

Масирани проверки по заведенията в цялата страна, които използват пропан-бутан, е разпоредил директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов.

Информацията бе оповестена от пресцентъра на МВР.

В заповедта си Николов посочва, че приоритетни за проверката са обекти за обществено обслужване, в които могат да пребивават поне 50 човека. Инспектирани ще бъдат и газоснабдителните станции, както и обекти, в които се продават газови бутилки.

Особено внимание ще се обърне на спазването на условията, при които е издадено разрешението за строеж, както и на строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар, посочват от пресцентъра и уточняват, че служителите на МВР ще следят как и дали се изпълняват правилата за пожарна безопасност.

Проверките ще проследят дали в обектите се спазват условията за съхранение на газови уреди и инсталации.

Причината за акцията на МВР са Причината за проверката са зачестилите инциденти с уреди, съоръжения и инсталации, ползващи като гориво втечнени въглеводородни газове, посочват от МВР. Повод за това бе взривът в центъра на София. В неделя бутилки с пропан-бутан предизвикаха мощна експлозия в китайски ресторант на кръстовището бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковски", при който бяха ранени 13 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!