Протестна кучешка разходка в Стара Загора

Последна промяна на 08 септември 2012 в 11:52 1680 3

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

Протестна разходка по площада пред общината се канят да направят собственици на кучета от Стара Загора заради масовите ограничения в града за разхождане на домашни любимци. 

Срещата се организира от групата „Къде да разхождаме кучетата в Стара Загора" и е насрочена за 14 септември (петък) от 18 часа, съобщава Дарик.

Стопаните на животните се оплакват, че от общината сменят на няколко пъти табелите. Първо са поставени забранителни знаци, но след последвалото недоволство те били подменени с нови сини табели с ограничителен режим. Седмица по-късно отново са сложени старите забранителни знаци.

„Очевидно два лагера от общински служители продължават да си мерят мускулите и да сменят систематично "кучкарските" табели из ...парковете в Стара Загора с ентусиазъм, достосен вече само за репортаж на ANIMAL PLANET.

Последната изненадваща смяна на табелата на входа на Аязмото снощи, по време на продължаващите контакти между групата и представители на общината е ясен знак, че има хора сред общинските избраници, които живеят с една цел-противопоставяне и разделяне на нашите съграждани", коментира във Фейсбук един от членовете на групада „Къде да разхождаме кучетата си в Стара Загора".

Аязмото е посочено и в наредбата, и от кмета Живко Тодоров като едно от разрешените места за свободни разходки на кучета. Разочарованието обаче идва от поставянето на нова табела от общината, която гласи „Разрешено преминаването на кучета с повод до 2 метра".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2012 в 10:08

Ти си много по- вреден от едно домашно куче!

08.09 2012 в 17:33

Същото желая за ауспуха на твоя автомобил - изкарай си маркуч, за да ти пуши вкъщи. Както не е прието моя задник да пърди на улицата, така и твоя ауспух на колата не трябва да го прави.

Дебил.

08.09 2012 в 12:57

По улиците кучетата само с намордник и каишка. Акането да си го правят вкъщи. По парковете и по улицата - никакво уриниране и сране. Както не е прието да си го извадя и да препикая дървото до спирката, така и за кучета не трябва да се допуска.

Който иска да гледа куче, най-добре да го гледа извън града - където има дворове. Отглеждането на куче в апартамент е издевателство над животното.