Протестна кучешка разходка в Стара Загора

Борислава Славова 08 септември 2012 в 11:52 2024 3

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

Протестна разходка по площада пред общината се канят да направят собственици на кучета от Стара Загора заради масовите ограничения в града за разхождане на домашни любимци. 

Срещата се организира от групата „Къде да разхождаме кучетата в Стара Загора" и е насрочена за 14 септември (петък) от 18 часа, съобщава Дарик.

Стопаните на животните се оплакват, че от общината сменят на няколко пъти табелите. Първо са поставени забранителни знаци, но след последвалото недоволство те били подменени с нови сини табели с ограничителен режим. Седмица по-късно отново са сложени старите забранителни знаци.

„Очевидно два лагера от общински служители продължават да си мерят мускулите и да сменят систематично "кучкарските" табели из ...парковете в Стара Загора с ентусиазъм, достосен вече само за репортаж на ANIMAL PLANET.

Последната изненадваща смяна на табелата на входа на Аязмото снощи, по време на продължаващите контакти между групата и представители на общината е ясен знак, че има хора сред общинските избраници, които живеят с една цел-противопоставяне и разделяне на нашите съграждани", коментира във Фейсбук един от членовете на групада „Къде да разхождаме кучетата си в Стара Загора".

Аязмото е посочено и в наредбата, и от кмета Живко Тодоров като едно от разрешените места за свободни разходки на кучета. Разочарованието обаче идва от поставянето на нова табела от общината, която гласи „Разрешено преминаването на кучета с повод до 2 метра".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!