Протестът иска: Избори, иновации, икономика (на живо)

Мая Младенова 24 септември 2013 в 19:59 2598 7

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават за поредна вечер в столицата.

Демонстрантите се събраха пред Министерски съвет след 19.30 ч., а петнайсетина минути по-късно тръгнаха на традиционното си шествие към Народното събрание.  В него участват повече от 500 души. В отговор на постоянните обвинения към протестиращите, според които те не знаят какво искат освен оставката на кабинета, на един от плакатите пише: "Цел: Избори, иновации, икономика". 

Малко след 20.00 ч. шествието, водено от плаката „Вън червената мафия”, стигна до парламента. Протестиращите скандират "Оставка", а сред плакатите им прави впечатление един, който е посветен на днешния бисер на министърът на спорта Мариана Георгиева - „Аз не преживях всички ужаси, за да се дозирам”. Пред паметника на Цар Освободител все още е разположен големият балон, с надписи „Оставка”. От видеостената, разположена пред парламента, се чува българският химн, който бе посрещнат с аплодисменти от протестиращите.

След като се разбра, че отношението на протестиращите към личността на Бойко Борисов не е еднозначно, странно откъде, на протеста се появиха хора, които да предизвикат тежки спорове за и против лидера на ГЕРБ. Страстите се успокоиха към 20.30 часа. Десетина минути по-късно по-голямата част от протестиращите вече се бяха разотишли. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!