Quantcast

Протестът иска: Избори, иновации, икономика (на живо)

Последна промяна на 24 септември 2013 в 19:59 2187 7

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават за поредна вечер в столицата.

Демонстрантите се събраха пред Министерски съвет след 19.30 ч., а петнайсетина минути по-късно тръгнаха на традиционното си шествие към Народното събрание.  В него участват повече от 500 души. В отговор на постоянните обвинения към протестиращите, според които те не знаят какво искат освен оставката на кабинета, на един от плакатите пише: "Цел: Избори, иновации, икономика". 

Малко след 20.00 ч. шествието, водено от плаката „Вън червената мафия”, стигна до парламента. Протестиращите скандират "Оставка", а сред плакатите им прави впечатление един, който е посветен на днешния бисер на министърът на спорта Мариана Георгиева - „Аз не преживях всички ужаси, за да се дозирам”. Пред паметника на Цар Освободител все още е разположен големият балон, с надписи „Оставка”. От видеостената, разположена пред парламента, се чува българският химн, който бе посрещнат с аплодисменти от протестиращите.

След като се разбра, че отношението на протестиращите към личността на Бойко Борисов не е еднозначно, странно откъде, на протеста се появиха хора, които да предизвикат тежки спорове за и против лидера на ГЕРБ. Страстите се успокоиха към 20.30 часа. Десетина минути по-късно по-голямата част от протестиращите вече се бяха разотишли. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2013 в 22:55

НЕмирните протести в Истанбул продължават повече от 100 дни :)

24.09 2013 в 21:49

БСП истински комундели ли бе? Ти май се шегуваш с нас.
Виж само фискалната политика на кабинета на олигархията и кажи какво комунистическо има в него ;) този кабинет се чуди как да се отърве от послените останали държавни компании за да ги подари на крупни мошеници-бизнесмени от руско-мафиотски произход. този кабинет се отказа от финансовите облекчения за по-мързеливи, безработни и други видове контингент, които са предимно с комунделски убеждение. С консервативната си фискална политика, която разработва това правителство щеше да ми е любимо само ако можеше да не обслужва мафията. Обаче това правителство играе с мафията и за това, колкото и дясна да му е политиката - ОСТАВКА!!!

24.09 2013 в 20:52

еми по голяма червена гнида от тиквоча изобщо няма хората да не са луди да махнат истинските комундели от бесепе за да се намърдат на тяхно място менте гробаджийскиге комундели на буда четири години лъга и сега продължава мени си мнението по три пъти на ден вече не си сигурен че каквото е казал преди малко не го е отрекъл абе изобщо тоя не става като изчезне окончателно от политиката тогава ще викаме оставка за останалите комундели не обаче и преди това

24.09 2013 в 20:51

Тази вечерн не съм гледал играм новини, нямам никакви впечатления и ще се постарая да съм без коментари по темата. Но, казвам ще се постарая. зависи от някои. И ще си изразходвам времето за любими сайтове и форуми. Единия от интерсесните ми форуми е оръвжйният тук, политическият също.

24.09 2013 в 20:44

Абе, гниди червени, и тизи сайт ли попъплихте, сополи кутеви?

24.09 2013 в 20:42

Нали привържениците на Тиквата само в София сте 700 000 , излезте малко, разходете се а ако ви избива на милиционерокомунистически погром действайте!!!

24.09 2013 в 20:11

Пейте, танцувайте и така ще си намалява бройката всеки изминал ден. Да се беше радикализирало още първата седмица щеше да падне това правителство. Но не! Протестът на "умните, интелигентните, красивите, младите" и не знам си какво. Вижда се колко е успешен. Над 100 дни улумщина. Само в България.