Протест в защита на бездомните животни във Варна

Вероника Шербанова 20 октомври 2013 в 09:49 3888 11

Бездомни кучета, снимка: БГНЕС (архив)
Бездомни кучета, снимка: БГНЕС (архив)

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE

Варненски природозащитници излизат на протест в защита на бездомните животни, съобщи БГНЕС.

Шествието ще започне в 14 часа на входа на Морската градина и ще достигне до Пантеона, обясниха организаторите от фондация “Анимал хоуп” – Варна и Асоциация за защита правата на животните в града.

Организаторите са обявили и конкурс за най-оригинален и зрелищен плакат, като наградата е храна за животни.

Няма да търпим повече издевателства над животните и хората, които се грижат за тях . Тези хора не са престъпници. Престъпници са онези, които обричат животните на глад, болка, студ и мизерия, категорични са природозащитниците.

Организаторите обявиха, че настояват за създаването на зоополиция. Не искаме някаква общинска служба, която взема пари, за да тероризира възрастните хора, грижещи се за бездомни животни, уточниха те.

От администрацията във Варна са категорични, че храненето на животните по улиците не е редно, тъй като увеличава популацията им. Тези, които искат да се грижат за животните, могат да носят храна в приюта в Каменар, обясниха те.                              

Не искаме по улиците да има бездомни кучета и котки, които да стават жертва на преминаващи коли и на садисти. Начинът за решаването на проблема обаче не е те да бъдат оставени да умрат от глад или да ги затваряме в приюти като концлагера в Каменар. Настояваме за изграждане на европейски приюти и за стабилна политика за кастрирането им, посочват защитниците на бездомни животни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!