Прокуратурата сезирана, че Цветанов е замесен в контрабанда

10 май 2013 в 13:02 2358 10

В предизборна кампания сме, заяви Цветанов. Снимка: OFFNews
В предизборна кампания сме, заяви Цветанов. Снимка: OFFNews

Прокуратурата е получила сигнал, че бившият вътрешен министър и вицепремиер Цветан Цветанов е замесен в престъпна организация за контрабанда на цигари и наркотици, научи OFFNews.

Според запознати със сигнала, в него се твърди, че от Цветанов е зависело осъществяването на контрабанди схеми с български цигари, а той дори лично давал разрешенията за купуване на цигари от "Булгартабак" и определял кой може да купи цигари, каква марка и какво количество в рамките на месеца.

От това ексминистърът взимал комисионна от 20 ст. на кутия цигари, което правело по 100 000 лв. на контейнер. Комисионната се предавала на човек, който е бил в обкръжението на Румен Николов-Пашата и убития бизнесмен Иван Тодоров-Доктора, а в момента кръжал около т.нар. кръг "Котараците". 

Прокуратурата имало информация и за рушвети и комисионни по високите нива. Шефове в Гранична полиция вземали 50 хил. лв. на камион. Отделно граничарите от граничните пунктове си поделяли 25 хил. лв. на пропуснат камион. В схемата влизали и шефовете на местни организации на ГЕРБ, както и на съответните областни управители и висши кадри в МВР.

В сигнала се разказва още, че схемата е измислена през 2009 г.

Доколко достоверни нещата в сигнала ще се разбере след като приключи проверката на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!