Цветанов скрил сигнал за атентата в Сарафово

21 април 2013 в 17:14 4461 1

Взривеният автобус на летище
Взривеният автобус на летище "Сарафово". Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е покрил сигнал за незаконна търговия с леко стрелково оръжие и експлозиви С4, няколко месеца преди атентата в Сарафово.

Това твърди Григор Здравков от Легия "Антимафия". В предаването „Дикоff” по Нова телевизия той заяви, че в сигнала е забъркано името на Касим Дал. Вноса на взривовете станало два месеца преди атентата в Сарафово, като сигналът за това е подаден в ГДБОП, а отделно от това има и пратено писмо лично до Цветанов. Т. нар. папка "Сарафово" обаче била укрита, за да може Касим Дал да бъде държан "на каишка", твърди Здравков. 

Григор Здравков каза още и, че е завел дело за клевета срещу Татяна Дончева, заради изречените неистини от нея по време на гостуването й в студиото на Сашо Диков миналата събота.

"В предаването миналата седмица тази млада и хубава жена обяви, че сме хора на Сергей Станишев. Това категорично не отговаря на истината. Само веднъж съм поискал съдействие от Станишев, но този мишок се скри", обяви Здравков в ефира на телевизията, в която гостува заедно с колегата си Петър Якимов.

"Искът срещу Дончева е на стойност 10 000 лева", подчерта Здравков. "Зад думите й стои Драгомир Петков, който е от Движение на България на гражданите, отговарящ за черния ПР", заключи гостът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews