Прибраха 15 души след протеста в София

26 февруари 2013 в 10:54 1462 0

Протестите в София. Снимка:Сергей Антонов
Протестите в София. Снимка:Сергей Антонов

Полицията в София задържа 15 младежи при протестите в понеделник вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Част от задържаните са носели "забранени при посещение на масови мероприятия предмети и маски". Сред тези вещи са тирбушон, сгъваем нож и въздушен пистолет.

Най-"тежко" въоръжен бил младеж на 18 години, в който са открити сгъваем нож и въздушен пистолет. Той е познат на полицията с регистрация за кражба и притежание на оръжие без разрешително. В 30-годишен мъж полицаите открили палка. 19-годишен младеж пък носил сгъваем, а друг 24-годишен, регистриран за наркотици и хулиганство, имал нож и бокс.

Четиримата са задържани с полицейска мярка в районното управление. 

В часовете от 18.00 до 20.00 часа в Първо РУП са отведени шестима непълнолетни младежи. Сред тях трима са 17-годишни - двама били без документи за самоличност и са им съставени актове. У единия са открити маска и тирбушон, вторият е регистриран за унищожаване и повреждане и кражба, третият - само за кражби. След обяснения, тримата са предадени на родителите им. 

16-годишните също са трима. Двама от тях са регистрирани за кражба - единият бил без лична карта, като за това му е съставен акт. Другите двама младежи носели маски и след разпит са освободени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!