Свикват национален протест за 3 март

26 февруари 2013 в 09:51 5908 6

Национален протест на трети март. Снимка: Фейсбук
Национален протест на трети март. Снимка: Фейсбук

Национален протест за трети март ще бъде свикан в различни градове на страната. В социалната мрежа има призиви в страната да бъде организиран всенароден протест. 

Очаква се в неделя, когато е националният празник на страната, да има блокади на кръстовища и основни пътни артерии, въпреки декларациите на протестиращите, това да не се случи, ако президентът се вслуша в исканията им.

В групата "Съпротива" във Фейсбук е отправен призив, подкрепен от повече от 300 души:

Искате ли да изпратим покана към всички протестиращи по света, да протестират в знак на солидарност с нас? В момента сме пример за тях - единни, без лидери, всяка неделя все повече. Да излезем милиони в неделя, трети март и да поканим Европа и света на хорото за свобода?

"Ако и президентът ни предаде, вече няма на кого да разчитаме. Партиите не искат да променят досегашния модел, защото не им изнася да има мажоритарни избори", коментира за "Стандарт" Янко Петров, който e сред основните организатори на протестите срещу монополите в София.

В социалната мрежа вече се обсъжда преминаването към гражданско неподчинение, ако Росен Плевнелиев разпусне парламента и назначи служебно правителство. "Той обеща да изпълни исканията ни", казаха протестиращите. Лагерът около Янаки Ганчев, който организира по-крайни привърженици на Орлов мост в София са готови веднага да блокират улици и кръстовища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови