Правителството разреши конгресите и конференциите

OFFNews 30 май 2020 в 11:29 4529 1

Снимка Правителствена информационна служба

Правителството и Националния оперативен щаб решиха да се разреши провеждането на конгреси, конференции и работата на изложбените центрове.

Това стана ясно, след среща на премиера Бойко Борисов, представители на Българското конгресно бюро, министърът на здравеопазването
Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

По време на разговора от Българското конгресно бюро запознаха премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса, съобщиха от правителствения информационен център.

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира премиерът Борисов.
На срещата беше постигнат консенсус по проблемите на бранша. Вследствие на това, още днес здравният министър Кирил Ананиев ще издаде
заповед, с която ще се регламентира реда за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения.

Малко по-късно, Ананиев издаде заповедта. От днес, 30 май, е позволено "провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11936

1

Христо Венев

02.06 2021 в 16:11

OFFNews !!!? Висят ви статии от преди една година. Това новини ли са или реклама на вожда на тулупите?