Quantcast

Правителството отпусна 100 000 лева помощ за палестинските бежанци

Последна промяна на 04 септември 2013 в 14:15 1209 4

Бежанци
Бежанци

Правителството отпусна 100 000 лева на ООН. Парите ще отидат за хуманитарна помощ за палестинските бежанци, съобщи правителствената пресслужба.

Решението е израз на съпричастност на страната ни към страданията на принудително напусналите домовете си палестинци и към усилията на международната общност да им осигури достоен начин на живот, става ясно от съобщението.

Средствата ще бъдат предадени на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, която предоставя помощ и защита на над 5 млн. палестински бежанци на територията на Йордания, Ливан, Сирия и окупираните палестински територии.

Дейността на Агенцията се финансира почти изцяло от дарения на държавите членки на ООН. От началото на конфликта в Сирия работата й е силно затруднена заради увеличаването на потока на бежанците и заради намаляването на средствата, с които разполага.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2013 в 17:54

Те не крият какво правят. Целия свят и ООН не могат да ги спрат да завземат земи и села. Само, че човек трябва да се интересува и ще разбере. И един въпрос...кога последно беше в Сирия? Защото за да си толкова категоричен за военна намеса, сигурно си бил там на място и си видял дори, кой е използвал хим. оръжия.

04.09 2013 в 16:33

Ти щото си ходил в района и знаеш кой какво си прави :)

04.09 2013 в 15:16

ООН оставя Израел да си правят каквото искат в региона и накрая целият свят плаща за техните безчинства. И това, ако не е образец за двоен стандарт, здраве му кажи.

04.09 2013 в 15:03

Малко но от сърце. Това сигурно е първото смислено нещо което Олигарски е направил откакто е на власт. А ма на сто дни по лъжичка няма да стане. ОСТАВКА!