Правителството дава джобни на повече деца в институции от 2014 г.

Последна промяна на 06 август 2013 в 18:19 894 2

Сираци, Снимка: sxc.hu
Сираци, Снимка: sxc.hu

Държавата ще дава всеки месец джобни на повече деца в институции, отколкото в момента, съобщи bTV.

В момента по 33 лева джобни получават само децата в домовете за сираци. Според подготвяните промени държавата ще отпуска всеки месец пари и на децата от домовете за деца с увреждания, преходните жилища, центровете за настаняване от семеен тип и кризисните центрове.

Очаква се промените да бъдат гласувани на заседанието на Министерския съвет следващата седмица, но те най-вероятно ще влязат в сила от следващата година.

Около 5000 деца общо ще получават джобни всеки месец, след като промените бъдат приети от кабинета, обясни Елена Кременлиева от Министерството на труда и социалната политика.

На топзи етап сумата, която ще се дават на децата, ще остане непроменена – 33 лева, тъй като разчетите са направени с тази сума, посочи Кременлиева.

Увеличение на джобните не е заложено и през следващата година, допълни тя.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2013 в 08:07

Проблемите на изоставените деца няма да се решат с 10 лева джобни на месец. Това са много по-сериозни и отговорни неща - условия за отглеждането им, да не се стига до изоставяне, да се промени правната база за отговорностите на изоставящите родители, да се дадат възможности за по-лесно и бързо осиновяване... Може ли толкова малограмотно и безотговорно да подхожда това правителство, каквото и да захване?!!

07.08 2013 в 00:03

Влади Кузов ли ще ги раздава? Като казах Кузов - познайте кой болен ще преживее предизборен катарзис ;)