Познати лица и във втория ешелон на кабинета Орешарски

03 юни 2013 в 20:06 9204 3

Министерският съвет. Снимка: Сергей Антонов
Министерският съвет. Снимка: Сергей Антонов

Поне 50 заместник–министри ще бъдат назначени в кабинета на Пламен Орешарски, съобщи бТВ. Това означава, че някои от 16-те министерства ще имат по четирима зам.-министри. По всяка вероятност сред тях ще е икономическото министерство, което заради разностранните си ресори се управляваше с четирима заместници и при досегашното служебното правителство.

До дни се очаква да бъде попълнен вторият ешелон на правителството – заместник-министрите, шефовете на агенции и областните управители.

Повечето от имената засега са тайна, поради което все още не е ясно какво ще е съотношението между партийните назначения и гражданската квота при зам.-министрите.

По информация на бТВ сред сигурните имена е Кирил Ананиев като заместник на финансовия министър Петър Чобанов. Това ще е четвърто назначение на поста за Ананиев, който по-рано бе зам.-финансов министър в правителствата на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев. 

За зам.-министър на земеделието се спряга депутатът от БСП Явор Гечев. Името на бившият заместник на Джевдет Чакъров в екоминистерството при управлението на тройната коалиция Атанас Костадинов отново се обсъжда за поста. Костадинов бе с ресор управление на отпадъците - един от "горещите" ресори в министерството сега, тъй като тази година влязоха в сила нови правила в сектора и тече раздаването на новите разрешителни на стотици фирми и организации в страната.

Спортистът Таню Киряков се спряга за заместник в спорта.

Очаква се Димитър Бонгалов да бъде отново назначен за зам.-министър на правосъдието. Бонгалов беше заместник на Георги Петканов в правителството на Сергей Станишев, както и в последното служебно правителство, в което отговаряше за затворите и следствените арести.

В централата на левицата готвят продуцента Мартин Захариев за шеф на Агенцията по туризма.

За говорител на правителството пък се спряга Иван Гарелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!