Пощенските служители излизат на протест на 25 септември

02 септември 2013 в 17:31 2697 2

Български пощи. Снимка: БГНЕС
Български пощи. Снимка: БГНЕС

Пощенските служители излизат на протест пред сградата на Министерския съвет на 25 септември. Това съобщи пред Дарик лидерът на синдикалната федерация към КНСБ Георги Бочев.

Служителите на Български пощи обявиха, че ще стачкуват заради забавянето на държавната компенсация за предоставяне на универсалната пощенска услуга.

В момента държавата дължи на Български пощи над 22 млн. лева, които трябва да бъдат изплатени на два транша. Първата част от парите е в размер на 12,5 млн. лева. От тях обаче са изплатени едва 2 млн. лева.

Служителите ще започнат ефективни стачни действия на 2 октомври, посочи Бочев.

По думите му за утре е насрочена среща на синдикатите на пощите заедно с президента на КНСБ Пламен Димитров с министъра на транспорта Данаил Папазов.

За 25 септември пък е организиран протестен митинг пред сградата на Министерския съвет. Участие в него ще вземат над 3000 души от цялата страна. Денят не е избран случайно, тъй като в сряда се провеждат редовните заседания на правителството, допълни синдикалистът.

Ако дотогава не се дадат десетте милиона, ще започнем ефективни стачни действия на 2 октомври. Съжалявам, че поставяме така условията, но хората са гладни, мизерстват. Как се живее с 300 лева? Защо управляващите не си зададат този въпрос, коментира Георги Бочев. 

Стачката е отложена до началото на октомври и няма да се проведе според предварителния план в началото на септември, за да не попречи на изплащането на пенсиите, което започва на 5 септември, каза Бочев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!