Поп счупи бариера на гробищата в Кърджали (снимки)

Последна промяна на 29 март 2013 в 15:14 2676 6

Отец Петър потроши бариера на входа на гробищата. Снимка: БГНЕС
Отец Петър потроши бариера на входа на гробищата. Снимка: БГНЕС

Кърджалийският енoрийски свещеник отец Петър потроши металната бариера, поставена на входа на Гробищния парк в Кърджали, след като отказа да плати такса 0,50 лв. за автомобили.

Още вчера свещеникът от църквата "Св. Георги Победоносец" вдигнал скандал на обредната агенция, която стопанисва парка.

Днес духовникът се върнал на гробищата и потрошил изцяло бариерата. Гневът на отец Петър е породен от факта, че  според него е недопутимо да се искат пари от духовни лица, които всеки ден посещават гробищата и отслужват панахиди за починалите.

Таксата за вход е наложена от Общинския съвет преди 2 дни като важи за всички автомобили, а монтираната бариера е на стойност 10 500 лв., уточнява "Родопи24"

В резултат на разразилия се скандал обаче кметът на Кърджали Хасан Азис издаде днес заповед, с която нарежда да се освободят от таксата духовни лица, независимо от кой град и от коя религия са те.

За вандалската постъпка на отец Петър от полиция не са повдигнали обвинения.

"Не съм вандал. Помолих ги да ме пуснат да изляза, но те отказаха и аз отместих бариерата. Ако някой си мисли, че ходя на гробищата за удоволствие, греши", коментира отец Петър, цитиран от "Труд".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2013 в 11:36

Тачев, имаш грешка в сведенията, а и нямаш представа какъв е типът на бариерата показана там. Бъди така добър да не пишеш клевети. Информацията в общината е публична, така че питай, не плюй.
Прав е поп Дръвчо, че точно свещениците изкарват пари от гробищата и не е редно точно те да НЕ плащат дори една минимална такса - 50 стотинки за поддръжката на гробищата. Логиката е точно това-гробищата са терени с особено предназначение, искат питейна вода, чешми, тоалетни, общински сгради, общинска зала, пейки, паркинг,плаща се за ток, вода, чистене на треви, боклуци, асфалтиране, алеи ....всичко това става с пари, нали ви е ясно.

29.03 2013 в 21:22

май баща ти е рязан...

29.03 2013 в 19:43

Интересно. Че колегата нещо се е отнесъл, е ясно.

Интересна е и логиката за налагане на таксата, както и логиката за освобождаване от нея точно на тези, които ходят там за пари.

29.03 2013 в 16:45

Само за сведение - една автоматична бариера от типа показан на снимката струва около 3000лв с ДДС. Нека Общинския съвет в Кърджали да кажат кой взе комисионната от 7500лв. Да им е честито!!!

29.03 2013 в 16:14

А на турските гробища има ли бариера?Мамка им рязана.

29.03 2013 в 15:59

Аз не знам някой да ходи на гробищата за удоволствие ..