Полицията попречи на блокадата на пътя Пловдив - Асеновград

14 юли 2013 в 13:59 1793 3

Протест в Пловдив.
Протест в Пловдив.

Протестиращи от Пловдив срещу правителството на Пламен Орешарски и срещу новоназначения областен управител Венцислав Каймаканов  направиха опит да блокират пътя Пловдив - Асеновград , но бяха спрени от полицията.

Намерението им беше блокират шосето от 11 до 14 ч.

Още на изхода на града 20-ината протестиращи бяха спрени от полицаите, които изискаха документи за самоличност.

Полицаите записаха данните на всички присъстващи и ги предупредиха, че блокирането на Асеновградско шосе е нарушение на Закона за движение по пътищата.

Те поискаха удостоверение за блокиране на пътя. Протестиращите обясниха, че са изпратили молба за блокирането до община Родопи, на чиято територия се намира този участък от пътя. По думите им, човекът, в който е документът, отсъства и предположиха, че е арестуван.

Протестиращите влязоха в словесен конфликт с органите на реда и заявиха, че това е полицейска репресия и ще организират гражданска подписка против директора на пловдивската полиция.

Хората не се отказаха и се отправиха към Асеновградско шосе и се разположиха отстрани на пътното платно на Асеновградско шосе на разклона за Околовръстния път.

Полицаите образуваха около тях кордон от двете страни на пътя. Протестиращите останаха там за около 15 минути, като свиреха и развяваха знамена.

Пловдивчани ще се съберат днес в 18.30 часа пред сградата на общината за втори път на протест срещу кабинета "Орешарски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!