Полиция извлече репортери на Alfa от пресконференция на НФСБ (видео)

Елица Мартинова 01 октомври 2013 в 11:54 11832 15

Гардове вардят пресконференция на НФСБ
Гардове вардят пресконференция на НФСБ

Поредният цирк, свързан със съперничеството между НФСБ и "Атака", се разигра днес в "София прес" преди пресконференция на партията на Валери Симеонов.

Пресконференцията на НФСБ трябваше да започне в 11 ч., но заради присъствие на журналисти от Alfa - телевизията на "Атака", началото се забави с 30 минути.

Първоначално входът на залата бе "заварден" от четирима охранители на фирма СОД. Впоследствие обаче се оказа, че вътре вече има репортер на Alfa и Валери Симеонов отказа да започне пресконференцията.

Той прикани лично журналистите на телевизията да напуснат залата.

"София прес" е частна собственост, за която ние в момента плащаме, а вие не сте желани", коментира Симеонов.

Репортерите от Alfa обаче отказаха да излязат.

10 минути по-късно на мястото пристигнаха двама полицаи от Първо РУП, които изведоха журналистите на телевизията. На излизане те коментираха, че Валери Симеонов се страхува от въпросите им, а извеждането им е незаконно.

Пред "прочистената" аудитория Симеонов обясни, че е изгонил Alfa, защото в противен случай журналистите на Сидеров са щели да осуетят общуването на НФСБ с останалите репортери.

На пресконференцията НФСБ представи обединението си със Сдружение "Патриот", което бе основано през 2011 г. от трима отцепници от "Атака" - Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов. В края на ноември 2012 г. тримата внесоха кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия, след което дадоха комична пресконференция, на която изглеждаше, че не са съвсем запознати с Гугушева. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!