Плевнелиев: Прокуратурата не каза всичко

12 май 2013 в 10:48 5344 8

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

Прокуратурата не даде достатъчно информация по казуса, надявам се това да стане факт следващите дни. Надявам се, че каквито и да са сценариите в тази държава, само българите могат с гласа си да ги разбият и да ги направят ненужни.

Това коментира пред журналисти, след като гласува, президентът Росен Плевнелиев. Той коментира случая с откритите 350 хил. бюлетини в печатницата на "Мултипринт" в Костинброд. 

Държавният глава смята, че има институции, които не са свършили работата си. "Вчера аз дадох шанс на институциите да си свършат работата, не всички го направиха", каза той, без да уточни кои институции визира. 

"Призовавам прокуратурата, ДАНС и МВР да стигнат докрай по тези разследвания, а ЦИК да гарантират честността на изборите. Призовавам партиите и медиите да се придържат към правилата", каза още държавният глава. 

Той заяви, че каквито и сценарии да има, те няма да се състоят, ако има висока избирателна активност. "Колкото и да са сценаристите те нямат шанс срещу милиони българи. Призовавам българите да гласуват и да разберат, че днес имат исторически шанс да запазим демократичната държава. Никой не може да се изправи пред народния глас и вот. Използвайте оръжието си, гласувайте, призова Плевнелиев.

Той обясни, че няма предпоставки да се свиква Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС), защото институциите работят и ще реагират адекватно, ако има нередности и ако законът е погазен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки