Пиян охранител и дете се сбиха в дома „Асен Златаров“

Последна промяна на 08 юли 2012 в 11:53 2082 2

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Възпитаник и охранител на дома за деца „Асен Златаров“ са се сбили в събота следобед. Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска да бъдат уволнени както участвалият в свадата мъж, така и неговите колеги, които са му съдействали в разразилата се схватка. За случая съобщиха от Столична община. В събота следобед 17-годишен възпитаник на дома и дежурният охранител са се спречкали. Пазачът е извикал на помощ колеги от фирма „АСО Пирели“ чрез паник-бутона в стаята си. При пристигането си охранителите употребили сила срещу възпитаника на дома. Непълнолетният младеж е откаран в „Пирогов“, откъдето е освободен още същата вечер. Все още не са изяснени причините за конфликта. Установено е обаче, че дежурният пазач е бил на работното си място след употреба на алкохол. Йорданка Фандъкова е извършила проверка по случая и е прегледала видеозаписи от инцидента. Тя е разпоредила да се изготви подробен протокол за причината за конфликта. Кметът на София е поискала още да бъдат уволнени служителите на охранителната фирма, които са участвали в разправата. „Каквото и да е станало, е абсолютно недопустимо да се посяга на дете“, коментира Фандъкова пред БНТ. Това е пореден скандал, свързан с дома за деца „Асен Златаров“. В края на юни стана ясно, че четири деца от дома са болни от СПИН. Проверката установи още, че някои от настанените там са наркозависими, а 15-годишно момиче е бременно.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2012 в 15:42

‎"Моля ви, чуйте ме. Госпожата, която плюе дома се прави на грижовна, а си вдига полата пред децата". Това шокиращо признание е на дете от дома за сираци "Асен Златаров" пред репортер на "Всеки ден".тодор стефанов


Тийнейджърът продължил с разкритията, като твърди, че служителката се разголвала пред всички деца. Младежът е споделил това и пред социалните работници от Столична община. Най-големите критики към ръководството на дома отправя съкратената възпитателка Евелина Ангелова. Според децата именно тя е жената, която е проявявала ексхибиционизъм, твърди "Всеки ден". тодор стефанов

Скандалът с дома избухна, след като стана ясно, че има настанени деца, които са болни от СПИН. Те бяха настанени в Инфекциозна болница, но успяха да избягат.

08.07 2012 в 17:32

А КАКВО ПРАВИ МЛАДЕЖА ПРИ ОХРАНАТА? КЪДЕ СА ВЪЗПИТАТЕЛИТЕ? АМИ ДИРЕКТОРА НА ДОМА? ЗАЩО СА ДОПУСНАЛИ МЛАДЕЖА ДА СТИГНЕ ДО ОХРАНАТА? ОТГОВОРНОСТ НОСЯТ ДИРЕКТОРА И ВЪЗПИТАТЕЛИТЕ! ТАМ Е ВИНАТА ДАНЧЕ! НЕ САМО ОХРАНИТЕЛНАТА ФИРМА! ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА СЛУЧАЯ ПО-ОБСТОЙНО ФЪНДЪКОВА!