Quantcast

Петорното убийство било добре обмислен разстрел

Последна промяна на 15 януари 2013 в 08:33 2655 8

Блокът, в който е станало убийството. Снимка: БГНЕС
Блокът, в който е станало убийството. Снимка: БГНЕС

Петорното убийство в столичния кв. "Гоце Делчев" е добре обмислен разстрел, а не действие на психично болен човек.

Това становище изрази в интервю пред БНР заместник-директорът на Института по психология на МВР Росен Йорданов.

По думите му анализите в Института сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на убийството, в което загинаха съпругата му, двете им деца и неговата тъща. 

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие, както и че в семейство Савови със сигурност е имало напрежение. Идването на 79-годишната баба Здравка да живее в апартамента още повече изострило обстановката там. 

Тези хора дълго време са се опитвали да се справят. Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент, коментира той. 

Йорданов не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир. 

Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители, допълни Йорданов.

Пред "Нова телевизия" пък сестрата на починалата тъща Йорданка Рашкова коментира, че не вярва убийството да е извършено от бащата.

"Васко беше много добър човек, не вярвам да го е направил. Като слушам, ми се плаче. Всички бяха добри, но Васко беше най-добър от тях", категорична е Рашкова.

Тя обясни, че семейството е имало проблеми и с двамата си сина, но по-специално с по-малкия.

Близката на загиналите предполага, че извършителят е външен човек.

"Може двете момчета да са се скарали с някого, може някой да им е мислил зло", убедена е  Рашкова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2013 в 22:24

Много ясно, че убиецът е имал професионална бойна подготовка. Неподготвен човек, още повече пък луд, не би могъл да извърши подобни екзекуции с по един куршум.

15.01 2013 в 22:22

Не може да се отрече, че е достигнат нов връх в битовите престъпления. Вижда се, че народа добрува под мъдрото ръководство на Другаря Милиционер.

15.01 2013 в 20:15

Петорното убийство в столичния кв. “Гоце Делчев” е добре обмислен разстрел, а не действие на психично болен човек.

15.01 2013 в 10:11

именно-има противоречия и оксиморони в изказването на шефа на МВР психолозите-''хем бащата е бил организиран,точен и хладнокръвен и не е бил болен,''xем ще правят и въвежда регистър на болните !!";-))"?-Което само ще улесни връщането на репресивната форма на психиатрията у нас от преди 89 година и всеки нормален генетично ,който в някакъв период е имал невроза,депресия от стрес или анорексия ще е регистриран за винаги.Това само ще се използва срещу него във всеки момент от живота му и точно при ''самоубийства''-ето в регистъра пише ,че имал депресия преди 10 год..";-))"?..Докато хронично лудите като ги запишеш в регистър това само по-себе си няма да ги излекува като болниците са като кочини и психиатрите още съветски ,точно както са и милиционерите по компетентност .

15.01 2013 в 09:48

"Петорното убийство било добре обмислен разстрел", но дали бащата е наистина стрелеца. Щото то е лесно да те самоубият. Пък барутни частици по ръката лесно се появяват...

15.01 2013 в 09:15

тука психично болен човек не е замесен и за какви реформи в това отношение и разсейване в медиите се раздухва ,като става въпрос за патологията и тъпотата на кадри на МНО и мвр.

15.01 2013 в 09:12

Петорното убийство в столичния кв. “Гоце Делчев” е добре обмислен разстрел, а не действие на психично болен човек.-В такъв случай-щом т н психолог към МВР признава,че бащата не е психично болен,значи е бил психопат.А психопатията не е диагноза и заболяване и не се лекува,няма лекарства,няма терапия ,но има тестове при преглед за издаване на разрешителни за оръжие.-След като изстрелите са били перфектно точни,организирано и хладнокръвно убийството ,категорично не ебил психотичен от насъбраната мъка.Лудите хора не са организирани както в случая.Този военен баща е би трябвало години да е минавал на прегледи за разрешителните за оръжие,но явно военните психиатри,психолози от МВР са били или некомпетентни или корумпирани и безхаберни. Затова и толкова случаи на полицаи и военни застреляли я любовници,я съпруги и т .н.-Трябва да се затегне прегледа при КОМПЕТЕНТНИ ПСИХИАТРИ,НЕ ПСИХОЛОЗИ -при издаването и подновяването на разрешителни за оръжие,но такива у нас няма защото особено тези при военните и в МВР са тъпи като от соц време.

15.01 2013 в 08:42

С толкова много "вероятно", вероятно си е сбъркал професията.