Петър Стоянов: Не мога да спя по цели нощи заради ситуацията в България

OFFNews 14 октомври 2013 в 23:26 15870 40

Петър Стоянов. Снимка: БГНЕС
Петър Стоянов. Снимка: БГНЕС

Прекарвам цели безсънни нощи, мислейки си какво става с нашата България, заяви пред bTV президентът (1997 – 2002 г.) Петър Стоянов.

Стоянов разказа, че е прекарал три дни в България – два от тях бил в планината, където "навсякъде е пълно с хартии от вафли-трепач, кутии от цигари и бутилки от минерална вода".

У нас умишлено се поддържа тезата, че Делян Пеевски е единственият проблем. Щяхме ли да въздъхнем с облекчение, ако КС беше казал или той сам се беше отказал от депутатското място. Щяхме ли да живеем в свободна държава? - попита президентът Стоянов.

Има много други, по-страшни нерешени проблеми от това. Основният въпрос е за разделението в българската нация, каза той.

Стоянов е на мнението, че в България политиците никога няма да бъдат почтени, тъй като никой не може да бъде накаран да стане политик, ако вечер децата му вкъщи ще го питат: "Вярно ли е, че си тъп и непочтен?".

С тази риторика, че политиците са тъпи, алчни и корумпирани в политиката действително ще влязат само тъпи и корумпирани хора, на които не им пука какво говорят хората за тях. Виждате ли колко е подла ситуацията? Не твърдя, че политиците са ангели, но техният морал е отражение на крадливия морал изобщо, смята Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!