Пернишките „килъри” се оплакаха, че са жертви на други килъри

OFFNews 23 август 2013 в 16:21 3263 0

Полиция. Снимка: БГНЕС
Полиция. Снимка: БГНЕС

Членовете на пернишката група за мокри поръчки, станала популярна като „Килърите 3“, се оплакаха, че са жертва на лична саморазправа от страна на основните свидетели по делото срещу тях. Това заявиха обвиняемите днес в своя защита при гледането на делото от апелативния специализиран съд. 

Два тома с нови доказателства предостави прокуратурата по делото срещу пернишката група. Заседанието на съда днес продължи повече от пет часа. Осемте души са обвиняеми за лихварство, наркоразпространение и убийства.

Обвиняемите от групата са заподозрени за убийствата на Николай Христов, Теодоро Неофилов и Петър Крумов. Част от перничаните преди време са дали показания в процесите срещу двамата основни свидетели в момента - Станислав Ангелов-Сиси и Николай Николов-Шатката, които от 2009 г. излежават тежки присъди за убийства. Това е и причината адвокатите на обвиняемите да определят показанията на свидетелите за лична саморазправа.

„В случая не можем да говорим за обвинения, базирани само и единствено на показанията на трима свидетели, които в момента се намират в затвора. Естествено, че за дейността на групата ние няма как да съдим по други показания, няма как да ги подкрепим, освен такива, които са събрани от близки до групата”, коментира прокурор Даниела Попова.

Засега единствено свидетелски разкази свързват групата на „Килърите 3” с убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев.

Пред съда Милчо Петров-Чироза, който заедно със 70-годишният Васил Василев-Бай Васо е обвинен, че е ръководил групата, заяви, че положението, в което се намира, е цирк, наложен от политическата обстановка в страната. Той добави, че се срамува, че е българин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!