Пеевски и Златанов влязоха в устен доклад на ЕK за България

18 юли 2013 в 19:34 3636 6

Сградата на ЕК в Брюксел
Сградата на ЕК в Брюксел

Назначенията в секторите „правосъдие” и „сигурност”, както и работата на комисията за конфликт на интереси (КПУКИ - до днес оглавявана от Филип Златанов) са били сред темите на представения днес в Брюксел устен доклад на Европейската комисия за България, съобщи националното радио.

Освен това експертите от различните членове на Евросъюза са обсъдили въпроси, свързани с дейността на Висшия съдебен съвет и главния прокурор, реформата в МВР, отнемането на незаконно придобито имущество, антикорупционната стратегия на България и службата за борба с корупцията (БОРКОР). От Еврокомисията обаче отказаха подробности за обсъждането и информация за позициите на експертите по темите от България.

"Това е рутинна процедура, която Комисията предприема на всеки шест месеца. Това не е мини-доклад или междинен доклад. Процедурата не включваше разпространяване на някакви документи, а направената от Комисията устна презентация не съдържаше никакви политически оценки или препоръки", коментира в изявление говорителят на Еврокомисията Марк Грей.

Комисията е представила на страните-членки информация за развитието на съдебната реформа в България. Представихме сведения и за борбата с организираната престъпност и корупцията, като отново искам да подчертая, че не сме коментирали политическата ситуация в България, заяви Марк Грей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews