Отложиха делото срещу Топлото заради болен съдия

27 ноември 2012 в 10:15 1701 0

 Валентин Димитров-Вальо Топлото   Снимка   Сергей Антонов
Валентин Димитров-Вальо Топлото Снимка Сергей Антонов

Делото срещу Валентин Димитров-Вальо Топлото, ще продължи следващата година, след като днес за пореден път беше отложено. 

Причината за отлагането му е отсъствието на член на съдебния състав заради претърпяна операция. Делото вече беше отлагано веднъж, заради здравословни проблеми на член от семейството на председателя на състава Петя Крънчева. 

За следващото заседание на делото беше отложен и разпитът на бившия министър от тройната коалиция Румен Овчаров Той беше призован за днес. Овчаров коментира пред журналисти, че няма какво повече да каже по случая. 

Бившият шеф на "Топлофикациия-София" е обвинен за пране на пари в размер на над 10 млн. лева и укриване на данъци за около 2 млн. лева. На последното заседание прокуратурата и Вальо Топлото не стигнаха до споразумение. През юни той беше готов да признае, че не е декларирал данъци. Той обаче не се признава за виновен по обвинението за пране на пари. Така за административно наказание би получил само глоба.

Вероятно следващата година Върховният касационен съд ще се произнесе и по това дали Димитров е виновен за източването на столичното топлофикационно дружество. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews