От 0 до 11 градуса през седмицата

Елица Мартинова 04 февруари 2013 в 08:10 1094 0

Прогнозата за времето
Прогнозата за времето

След температурните рекорди, донесени от топлия вятър в неделя, през новата седмица се очаква температурите да паднат до 0 градуса.

В понеделник вятърът ще утихне в цялата страна, а до обяд валежите от дъжд ще спрат дори в най-източните части. До вечерта облачността над цяла България ще се разсее.

Със затихването на вятъра обаче ще паднат и температурите.

Във вторник ще преобладава слънчево време с минимални температури 0-1 градуса и максимални – между 6 и 9.

В сряда ще ма разкъсана облачност, а максималните температури ще са сравнително високи за сезона – между 9 и 11 градуса. Минималните стойности за средата на работната седмица ще са около 2 градуса.

След сряда се очаква захлаждане. В четвъртък в Западна и Централна България ще превали дъжд и там температурите ще се понижат с 3-4 градуса. В Източна България южният вятър ще се засили и термометрите там ще показват високи стойности.

В петък са възможни превалявания от сняг в цяла България, с изключение на източните райони. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2, а максималните – до 5 градуса.

В събота валежите ще спрат и от запад облачността ще се разсее. Минималните температури през уикенда ще са около 0 градуса, а максималните ще достигнат до 6 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови