Новите къщи в с. Бисер се оказаха незаконни

Последна промяна на 18 ноември 2012 в 15:02 3567 3

Нова къща в с. Бисер. Снимка: Булфото

Новопостроените къщи в село Бисер все още са незаконни, съобщи bTV. Построените с пари от дарения домове все още нямат изрядни документи и живеещите в тях не могат да станат реални собственици.

По думите на областният управител на Хасково Ирена Узунова единственият липсващ документ е електротехническо досие за изследване и замерване на електрическата инсталация и мълниезащитата на къщите.

„Този документ не беше включен в заданието, което имаха строителите, затова се наложи да го възложим отделно“, обясни тя.

От държавната администрация обещават до края на следващата седмица пострадалите от наводнението през февруари, чиито къщи са напълно завършени, да получат всички необходими документи.

Това обаче важи само за тези, които са се издължили напълно на строителите. Жителите на село Бисер, които все още имат дългове към строителните фирми, ще трябва да почакат с узаконяването на постройките, докато не изплатят борчовете си.

В края на октомври стана ясно, че събраните от дарения пари няма да стигнат за изграждане на домовете на 14 семейства. Със събраните средства бяха построени 30 къщи. Дарителската сметка на БЧК за пострадалите от наводнението жители на Бисер вече е празна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2012 в 11:14

Това на снимката му се вика барака, а не къща...

18.11 2012 в 16:37

Добре пак, че не са построили една - за един човек. Да кажа ли името на "Човека"?

18.11 2012 в 15:41

Хора никога не дарявайте пари през институции, смс кампании и всякакви посредници !!! Номера със свършилите пари го гледаме всяка година. Явно е много трудно да разделиш сумата на нужния брой къщи. Вместо 44 къщи за по 70 хил лв. излязоха 30 къщи по 100 хил лв. По тая логика можеха да решат самоволно и да построят само 15 къщи за по 200 хил. лв. Абсурда е пълен, но няма да продължава дълго ;) Цялата кампания беше за хранене на строителни фирми покрай трагедията, "забравеното" електротехническо досие в първоначалното задание е само черешката на тортата.
 
X