Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нови зам.-министри на образованието и инвестиционното проектиране

02 септември 2013 в 17:17 3195 0

Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието Снимка: Булфото, архив
Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието Снимка: Булфото, архив

Нови заместник-министри на образованието и на инвестиционното проектиране назначи премиерът Пламен Орешарски.

В образованието за управлението на европарите по новата Оперативна програма за наука и образование ще отговаря експертът Иван Кръстев.

Зам.-министър на инвестиционното проектиране става Борислав Ангелов.

Иван Кръстев е магистър по международни отношения от СУ „Св. Климент Охридски” и по финанси от УНСС. В периода от 2006 г. до 2010 г. заема различни длъжности в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в Министерството на труда и социалната политика. От началото на 2011 г. до сега е главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове и международни програми” в Агенцията по заетостта.

Борислав Ангелов е завършил архитектура в УАСГ и международни икономически отношения в УНСС. Специализирал е маркетинг и мениджмънт във Висшата международна школа по маркетинг и мениджмънт МАРКОМ, София. Дълги години е бил съдружник и управител в различни дружества за вносна и износна търговия. Бил е ръководител на българската служба за търговско-икономически връзки в Брюксел. В последните години е член на Съвета на директорите на „Нитен” АД и на Съвета на директорите на „БКС Витоша” АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews