На вниманието на гласуващите: Разгъвайте бюлетината напълно

Последна промяна на 12 май 2013 в 11:56 14675 3

Бюлетина, Снимка: БГНЕС

В редакцията на OFFNews постъпи сигнал за това, че знакът Х в интегралната бюлетина прозира и се отбелязва на други места по хартията, ако бюлетината не е цялостно разгъната.

Сигналът беше подаден от нашата читателка Мария, която е гласувала в Студентски град. Когато тя влязла в тъмната стаичка, за да гласува и отбелязала с Х избраната от нея политическа сила, е забелязала, че знакът се е отбелязал на задната страна на бюлетината.  

В момента на предаване, тя е поискала нова бюлетина от притеснение, че нейният вот ще се окаже като невалиден в края на изборния ден.

Ралица Негенцова, говорителка на ЦИК, заяви пред ОFFNews, че не  знае дали бюлетина с такъв проблем може да бъде обявена като невалидна. Това е изцяло решение на СИК и ще бъде  направено по време на преброяването. Според нея може да се получи отпечатване на знака, ако бюлетината не е разгъната до край.

OFFNews съветва гласоподавателите да разгъват бюлетината изцяло, когато гласуват в тъмната стаичка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2013 в 13:43

Миро Найденов? :) Доста си жалък... цвъ цвъ... Ще падна от смях

12.05 2013 в 13:41

цв цв е на баба ти **за

12.05 2013 в 12:22

Носете си сини химикали и с тях отбелязвайте . В изборните секции има химикалки със симпатичен химикал и след време до 2 часа изчезва. Това са цвъ-цвъ химикали